Cetățean activ

Dezvoltarea societății civile la nivel local. TUK.MD începe să implementeze proiectul

59 de organizații neguvernamentale din toată Moldova au devenit beneficiarii proiectului „Dezvoltarea societății civile locale în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Printre ele se numără Asociația Obștească TARSMI, fondatorul TUK.MD. Pe tot parcursul anului, începând cu luna noiembrie, TUK v-a informa cetățenii despre procesele care au loc în administrațiile locale și v-a prezenta, de asemenea, pe exemple reale  eficiența utilizării fondurilor bugetare.

„Cetățean activ. Învață. Participă. Decide”- așa se numește proiectul care va implementa TUK, începând cu luna noiembrie a acestui an. Timp de 12 luni, redacția va informa  cititorii despre procesele care se desfășoară în autoritățile locale, va analiza și va compara activitățile lor cu alte regiuni din Moldova.

Pe site-ul tuk.md v-a fi deschisă rubrica „Cetățean activ” care va fi dedicată materialelor produse în cadrul proiectului. Acolo vor fi publicate 73 de materiale legate de educația civică, luarea deciziilor locale, utilizarea fondurilor bugetare și activitățile Uniunii Europene în Moldova.

În plus, în cadrul proiectului sunt planificate instruiri cu tineri, despre care se va spune cum să lucreze cu autoritățile locale și de ce aceasta este important.

Parteneri TUK în implementarea proiectului au fost Asociația Obștească „Pro-Europa”, Comrat.

Beneficiarii programului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova“, au devenit doar 59 de organizații din diferite regiuni ale Moldovei, inclusiv — de la sate mici. Aceștia vor verifica corectitudinea achizițiilor publice locale, vor introduce inițiative de mediu și vor organiza seminarii educaționale pentru tinerii locali.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, acesta va fi implementat în Moldova până în 2021. Valoarea totală a granturilor pentru organizațiile publice este de aproximativ 3 milioane EUR.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

vreauinfo.md

Добавить комментарий

Back to top button