Cetățean activ
В тренде

La liceul Ivan Vazov din Taraclia a fost reparat temeinic blocul alimentar

În liceul teoretic din Taraclia Ivan Vazov se finalizează repararea temeinică a blocului alimentar. Fondurile au fost alocate de consiliul raional din componenta școlară în valoare de 554 mii lei. TUK sa uitat la modul în care blocul alimentar și cantina s-a schimbat din liceu și a aflat de la vicepreședintele raionului Lazar Dermenji cât au costat reparațiile.

Consiliul raional a decis să repare temeinic blocul alimentar la liceul raional Ivan Vazov din Taraclia. Conform deciziei autorităților, din componenta școlară în aceste scopuri au fost alocați 554 mii 799 lei. „Consiliul a luat o decizie anul acesta de a aloca 450 mii lei și 104 mii 799 lei anul viitor”, — spune Lazar Dermenji. „Suma planificată inițial a fost mai mare, dar în urma licitațiilor am ajuns la 554 mii 799 lei”, — continuă Dermenji.

În urma licitației petrecute a fost stabilit contractantul — „VIZOL-STUDIO” SRL. Pentru această sumă au fost efectuate următoarele lucrări: înlocuirea plăcilor, șapei, turnarea podelilor, a fost instalată o ventilație nouă.

Au fost create condiții favorabile pentru munca personalului. „A fost construită camera de odihnă a personalului, o cabină de duș și un vestiar, o toaletă pentru personal”, — enumeră vicepreședintele raionului.

Pentru păstrarea și primirea produselor au fost construite depozite. „Conform celor mai recente cerințe — la intrare pentru primirea produselor sunt două depozite — pentru vrac și pentru legume. În apropiere se află frigidere pentru carne și pește. Pentru aceste depozite a fost efectuată o ventilație separată ”, — spune Lazar Dermenji.

În plus, în blocul alimentar au fost instalate chiuvete separate pentru vase și produse și au fost înlocuite toate mesele. «Conform celor mai recente cerințe, în blocurile alimentare ar trebui să fie mese din «oțel inoxidabil «, până acum erau din aluminiu», — spune vicepreședintele raionului.

„Din echipament am achiziționat un nou aragaz electric cu cuptor, separat un alt cuptor, am comandat o mașină nouă de tocat carne”, — continuă Dermenji.

Cantina liceului a fost de asemenea reînnoită — au fost înlocuite mesele, în curând vor fi disponibile scaunele noi. «Cantina este concepută pentru 240 de copii, câte 6 persoane la masă, dar acum, din cauza epidemiei, îi vom așeza în trei», — a spus Dermenji, adăugând că vor începe să-i hrănească pe copii cu prânzuri de la 7 septembrie.

Reamintim, în instituțiile de învățământ din raion doar patru din cele 18 blocuri alimentare corespundeau standardelor sanitare. Pentru repararea lor au fost necesare peste patru milioane de lei.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

vreauinfo.md

Добавить комментарий

Back to top button