Cetățean activ

„Pe un angajat mai mulți șefi, decât purcei pe un fermier danez.” Primarul din Taraclia va avea trei adjuncți?

Consiliul orășenesc al Taracliei, vineri, 13 decembrie, aproape în unanimitate a aprobat cei trei viceprimari, crescând personalul cu două unități. Noii viceprimari vor lucra în domeniul economiei bugetare și al finanțelor, în domeniul construcțiilor și infrastructurii, precum și în sfera socială.

„Cât este de necesar imediat să începeți  cu trei viceprimari?”, — sa interesat consilierul de la PSRM, Stepan Berov. Lupov a răspuns, că o astfel de decizie este destul de „rezonabilă și logică”, pentru o activitate eficientă în oraș, „este necesar, pentru că primarul trebuie să găsească fonduri, să atragă investitori, pentru asta îmi trebuie, să fiu acoperit aici din spate […],” a spus primarul Lupov.

Să îl sprijine pe primar a decis consilierul de la blocul ACUM Dora Dimitrieva, — „Va fi de la cine apoi de întrebat”, — consideră consilierul. „Ce folos din ceea, că a fost un primar și nici un viceprimar? Este cel mai apoi de spus, am fost singur, nimeni nu m-ă ajutat. Dar acum avem o șansă reală să ne schimbăm orașul înspre mai bine ”, — a spus Dimitrieva.

„Cum nu am întrebat de la unul, așa și nu vom întrebat de la patru”, — a continuat discuția Berov. „Va exista o oportunitate de la unul la altul [la schimbarea responsabilităților]”, — consideră Vladimir Derivolcov, un alt consilier PSRM.

“Consensul” a fost propus de președintele Stepan Țolov de la ACUM „Dacă alegătorii aleg un primar și el vede cum să-și organizeze munca, cred că ar trebui să-l susținem”, — a tăiat Țolov.

„Va rezista oare bugetul primăriei?”, — a întrebat Anna Pulucciu, consilier PSRM.

Condițiile pentru alegerea viceprimarilor au fost spuse de primarul Veaceslav Lupov, — „Dacă cancelaria de stat aprobă acești adjuncți, orașul nu va cheltui niciun ban, iar dacă după contract vom lua  acești specialiști, atunci aceasta „va fi atârnat” anume pe noi”,- a declarat primarul despre inevitabilitatea alegerilor anume a trei viceprimari.

Сonsilier independent, Vasilii Gaidarji, consideră că până acum nimeni în primăria din Taraclia nu a fost implicat în economie, infrastructură sau sfera socială. „Primele înghețuri au început, dacă nu pensionarii noștri, trei persoane ar fi înghețat într-un cort [pe  terasa„ Starâi Melnic ”din centrul orașului — ed.]. Aceasta înseamnă că societatea poate să acorde atenție, dar noi nu putem, ca consilieri, cât și aparatul primăriei ”, — a citat cazul recent Gaidarji, ca exemplu, aparent a vrut să explice necesitatea alegerii a trei viceprimari.

Pentru aprobarea celor trei viceprimari al primarului orașului au votat aproape toți consilierii cu excepția lui Dmitrii Siumbeli, el a fost împotriva și unuia dintre PSRM, care s-a abținut.

Drept urmare, personalul primăriei a crescut de la 14,5 la 16,5 unități, dintre care patru vor ocupa funcții de conducere. 

Într-o conversație cu jurnalist TUK Dmitrii Siumbeli a menționat, că „raportul dintre personalul administrativ și angajații obișnuiți [la primărie] este prea înalt […]. Avem mai mulți șefi pentru angajat decât porci pe un fermier danez ”, consideră Siumbeli. El a subliniat că, chiar și în municipiile situate în apropiere de Taraclia (Ceadîr-Lunga și Cahul), cu o populație mare, primarul nu are atât de mulți înlocuitori.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

vreauinfo.md

Добавить комментарий

Back to top button