Cetățean activ
В тренде

Primăriile din raionul Taraclia vor primi 16,5 milioane de lei pentru reparația drumurilor locale

Guvernul Republicii Moldova a aprobat programul de reparații a drumurilor, elaborat de ministerul economiei și infrastructurii. În cadrul acestui program, în raionul Taraclia vor fi reparate drumurile din 15 primării în valoare de 16,5 milioane de lei.

Cel mai mult va primi orașul Taraclia — 1 milion 391 mii de lei, cu acești bani primăria planifică să repare strada Karl Marx (o porțiune a drumului de pe strada Bolgarskaia până la strada Kotovskogo) în pavaj din beton asfaltat.

De remarcat faptul, că acest tronson al drumului a fost reparat în 2018 în cadrul proiectului  “Drumuri Bune”. Câteva sute de metri au fost făcuți în „versiunea albă”.

Comuna Vinogradovca va primi 1 milion 298 mii lei, și din aceste fonduri, primăria va construi în satul Mirnoe o urcare de pe strada centrală până la a doua. Acolo vor depune 350 de metri de beton asfaltic. Și încă 700 de metri de drum în „versiunea albă” pe strada Matrosova.

1 milion 206 mii au fost alocați orașului Tvardița. Acolo se planifică să se repare centrul. Potrivit primarului Gheorghii Popov, „Reparația va fi efectuată pe strada Frunze, de la Casa de cultură până la liceu”, — spune Popov.

Comunele Albota de Jos și Albota de Sus vor primi câte 1 milion 200 mii de lei. În comuna Albota de Sus vor construi 400 de metri de drum de la unitatea medicală. În comuna Albota de Jos vor construi 1200 de metri de drum cu pietriș pe strada Drujba, de la intrarea în sat.

Comuna Cealâc și satul Valea-Perjei vor primi 1 milion 113 mii de lei fiecare. În satul Valea-Perjei vor continua reparațiile străzii Kotovskogo. Se planifică construirea a 600 de metri de drum.

Puțin mai mult de un milion de lei vor primi comunele Budei și Salcia, precum și Cairaclia, Corten și Novosiolovca.

Mai puțin de un milion de lei vor fi alocate satelor: Musaitu, Aluat și Balabanu. În cel din urmă, se planifică să se construiască un drum de 6 metri în asfalt pe strada Recinaia.

• Distribuirea fondurilor pe raioane

• Distribuirea fondurilor pe primării

Reamintim, că implementarea programului național de reparații a drumurilor în bugetul de stat se prevede peste 1,37 miliarde de lei. Pentru reparația drumurilor naționale se planifică cheltuirea a 250 de milioane de lei, pe care se vor repara 86,3 km de drumuri. Pentru repararea altor 906 km de drumuri naționale și locale în 900 de așezări vor fi cheltuiți peste 1,25 miliarde de lei.

Potrivit Ministerului economiei “în aceste localități pentru reparații au fost alese acele porțiuni de drumuri care duc la școli, grădinițe sau spitale și alte obiecte importante. De asemenea, este planificat repararea secțiunilor de drumuri locale, care duc la rutele naționale ”, — a declarat ministerul.


 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

vreauinfo.md

Добавить комментарий

Back to top button