Cetățean activ
В тренде

Cum în timpul stării de urgență, în Taraclia au fost anunțate licitațiile pentru repararea drumurilor?

De la începutul epidemiei de coronavirus în Moldova, toate grijile obișnuite au dispărut pe ultimul plan. Tema sub numărul unu a devenit coronavirus, infectarea, rapoartele zilnice ale bolnavilor și morților. Acest lucru a afectat și activitatea autorităților locale. Numeroase weekenduri, interdicții și restricții. Utilizând ca exemplu două administrații TUK arată modul cum se desfășoară lucrările la utilizarea fondului rutier în perioada de carantină.

Consiliul raional al Taracliei

Din 10 martie până la 30 aprilie consiliul raional al Taracliei a anunțat cel puțin zece licitații pe site-ul achizițiilor publice. Toate acestea au fost efectuate în timpul epidemiei. Lucrările continuă și astăzi.

În acest timp s-a determinat domeniul de activitate, s-au întocmit estimările, s-a anunțat  licitația și au fost identificați contractanții care se vor ocupa de repararea drumurilor.

Anul acesta, potrivit informațiilor de pe site-ul achizițiilor publice, repararea gropilor pe drumurile raionului în sumă de 728 673 lei vor fi efectuate de compania  Drumuri Cahul, care a oferit cel mai mic preț. SRL Liaicul va efectua reparația majoră a drumului L-646, și anume, dispozitivul de rampe, treceri și intersecții în valoare de 538 181 lei și lucrările de profilarea drumurilor în  valoare de 413 309 lei.

Lucrările de profilarea drumurilor cu adăugarea materialului pe drumurile L642, L645, L651, L644.1, L630, L643 va efectua compania Vizol-Studio în valoare de 980 467 lei. Aceeași companie va construi trotuare pe drumurile L646, L648, L644, L649 în valoare de 743 963 lei.

Serviciile de „proiectarea capitală a reparării secțiunii de trei kilometri a drumului L642” va oferi compania INTEXNAUCA în sumă de 180 de mii de lei.

În plus, compania Vastar-service se va ocupa cu lucrările în marcarea longitudinală și transversală a drumurilor din întregul raion Taraclia, în valoare de 173 789 lei.

De asemenea, a fost anunțată licitația pentru instalarea unui strat continuu de beton asfaltic pe drumurile L646, L640 și L650, în valoare de 3 milioane 751 mii 126 lei. La această ofertă au luat parte șase companii, dar toate au fost descalificate. Motivele  pe site-u nu sunt indicate.

În starea de revizuire încă un lot — întreținerea drumurilor din raionul Taraclia în sumă de 516 693 lei.

De remarcat, că în februarie anului 2020 consiliul raional a cumpărat o mașină nouă din fondul rutier cu 289 900 de lei.

Sumele pentru executarea lucrărilor sunt indicate fără TVA.

Primăria Taraclia

Primăria Taracliei pe 10 martie a publicat pe site-ul de achiziții licitație pentru repararea părților rutiere ale străzilor Fontannaia-Pervomaiskaia-Vokzalnaia din oraș, în sumă de aproape 2 milioane de lei fără TVA.

 Dar, pe 27 martie, această licitație a fost anulată din cauza „situației COVID-19, membrii grupului de lucru au decis anularea procedurii și declararea din nou după îmbunătățirea situației din Republică”, se indică pe site-ul achizițiilor.

Într-o discuție telefonică cu jurnalistul TUK primarul din Taraclia Veaceslav Lupov a menționat că „licitația a fost anulată din cauza izbucnirii coronavirusului în țară. În viitorul apropiat, vom anunța din nou licitația pentru aceste lucrări ”, —  a încheiat primarul.

Reamintim, în Moldova din 16 mai până pe 30 iunie a fost declarată stare de urgență în domeniul sănătății publice. Până pe 15 mai, în țară a acționat starea de urgență.


 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button