Cetățean activ

«Am stins luminile pentru a vă auzi mai bine.» În Taraclia s-a lansat iluminatul într-unul din cartiere

Ieri, 3 martie, în microraionul Moldtelecom din orașul Taraclia, a fost sărbătorită solemn lansarea iluminatului stradal. Despre acest lucru dinainte știau doar membrii partidului “Șor”, dar chiar aproape de eveniment, au fost anunțați oamenii din casele apropiate. Echipa TUK a ajuns la locul de desfășurare abia la sfârșitul evenimentului. Pe pagina oficială a partidului de pe Facebook au transmis în direct. Jurnalistul TUK a urmărit difuzarea și a scris principalul.

La eveniment au participat câteva zeci de oameni. Pe scena care era amenajată dinainte în apropierea clădirii Moldtelecom prezentatorul a menționat, că astăzi „este aprinsă lumina în primul sector din Taraclia și acesta este doar începutul”. El a menționat, de asemenea, că „în fiecare an se va încheia cu un proiect grandios”, așa cum a promis primarul orașului, Veaceslav Lupov și a continuat, —  „pornim de la lumină, pentru că noi îl vrem, noi îl așteptăm”.

Apoi, microfonul a fost transmis președintelui organizației teritoriale din Taraclia a partidului “Șor” Elena Zibili, — „În timpul campaniei electorale, noi am promis o iluminare de 100% și noi  ne menținem promisiunea”, —  a exclamat Zibili și a citit: „Mulțumim partidului și liderului partidului, că partidul își îndeplinește responsabilitățile. Orașul nostru a început deja o altă istorie — istoria dezvoltării și renașterii ”,-  a subliniat președintele organizației teritoriale.

La lansarea ceremonială a iluminatului primarul Lupov a absentat, potrivit prezentatorului sărbătorii, acesta s-a dus la o recepție la ambasadorul bulgar în Moldova cu ocazia eliberării Bulgariei de sub jugul otoman. „Dar îi iubește pe toți, îi îmbrățișează pe toți, îi sărută pe toți …”, — subliniază prezentatorul.

„Trebuie să fi auzit despre schimbările din Orhei. Ceea ce nu s-a făcut acolo 30 de ani, au făcut în trei ani reprezentanții partidului “Șor” conduși de liderul Ilan Mironovici. Știu că aceasta se  așteaptă și în orașul Taraclia», — spune prezentatorul și invită pe scenă membru al parlamentului din partidul “Șor” pe Reghina Apostolov, » […] Ea luptă în fiecare zi [în parlament] pentru noi, pentru voi și pentru Taraclia «, — declară prezentatorul.

Apostolova a povestit că, în parlament, partidul “Șor” are șapte deputați, care lucrează în șase direcții socio-economice, identificați de liderul de partid Ilan Șor. „Astăzi vă mulțumim foarte mult pentru că pe 20 octombrie l-ați susținut pe tânărului candidat promițător din partidul “Șor” și că l-ați ales pe Veaceslav Lupov în funcția de primar al Taracliei voastre. Acesta este al doilea oraș după Orhei, în care candidatul a câștigat în primul tur «, a subliniat Apostolova, fără să știe că Lupov a devenit primar în Taraclia din turul doi.

În următoarele 20 de minute, deputatul a vorbit despre dinamica pozitivă a dezvoltării orașului Orhei și a comunei Jora de Mijloc (primarul comunei Marina Tauber din partea partidului “Șor”) și, că toate acestea au fost posibile datorită lui Ilan Șor și partidului și că aceleași schimbări se așteaptă și în Taraclia în conducere cu Veaceslav Lupov.

„Astăzi am fost prezenți în cel de-al doilea microraion din șase, unde se lucrează cu iluminarea. Acolo vor fi instalate 700 de lămpi cu LED-uri și 14 străzi din Taraclia vor primi iluminarea, ca și  acest microraion», — rupând aplauzele celor prezenți, a spus Reghina Apostolova, dar nu specifică despre care microraion vorbesc.

Ulterior, prezentatorul a spus despre surpriză și pe ecranul scenei a apărut  o imagine video a lui Ilan Șor.  „Am stins intenționat lumina, pentru a vă putea auzi mai bine”, — a spus prezentatorul președintelui partidului Șor.

Ilan Șor, în maniera lui obișnuită, a ridicat ambele mâini, încleștate în pumne deasupra capului și cu un zâmbet pe față i-a salutat pe taraclieni. „Vă amintiți că în timpul alegerilor am promis că voi face din Taraclia un orășel mic Nisa, mulți nu credeau, mulți au râs, dar astăzi noi începem aceasta sa intruchipam. Până la sfârșitul lunii aprilie, vom termina iluminarea de 100% a orașului, iar din aprilie vom începe să facem drumurile. Vom construi un parc. Avem multe planuri», — a spus Ilan Șor și a menționat că este «responsabil personal pentru primarul din [Taraclia] Veaceslav Lupov». Deasemenea el a menționat că „întreaga echipă [a partidului Șor] va face așa, ca Taraclia să devină capitala sudului Moldovei. Ura! Ura! Ura!”, — a strigat Șor și împreună cu el și  oamenii.

„Împreună cu voi sunt două persoane care au făcut multe pentru orașul Orhei — aceasta este Reghina Apostolova și doamna Glavațcaia. Acesta din urmă, din spusele lui Șor, a venit cu traiul în Taraclia pentru a lucra în fiecare zi în beneficiul locuitorilor acestui minunat oraș”. Conform informațiilor neoficiale ale unuia dintre consilierii consiliului municipal din Orhei, Glavațcaia a gestionat proiectele partidului Șor — instalarea iluminatului stradal, construcția drumurilor și altele în Orhei. De asemenea, potrivit sursei, ea nu a ocupat nicio poziție în primăria din Orhei, ci este o prietenă a familiei Șor.

Prin numărătoarea inversă, prezentatorul împreună cu locuitorii din Taraclia au „lansat” iluminatul stradal. Pe stâlpurile de iluminat s-au aprins lămpile, și împreună cu ei a aprins focul de artificii. „Să fie lumină! Iată și s-a aprins noul LED modern — lumina din primul sector din Taraclia”, — a exclamat prezentatorul sărbătorii.

După totul  ce se petrecea  viziona președintele partidului Ilan Șor, după focul de artificii el a spus,  că „acesta este doar începutul, ne vom întâlni foarte des”, — a încheiat Șor și a „trimis” sărutări către mulțime.

„Aici este așa de luminos, cum probabil nu a fost niciodată, pentru că această lumină este a unei noi generații, este o lumină LED, care este de câteva ori mai ieftină […] și pentru această lumină nu vor plăti taraclienii, ca până deocamdată în majoritatea localităților. Dar acesta este deocamdată … ”, — a accentuat atenția prezentatorul, neexplicând ce înseamnă cuvântul „deocamdată” în acest context.

Reamintim, pe 7 februarie, unele mass-media din Moldova au raportat că în Taraclia a fost lansat „cel mai mare proiect din sudul țării — iluminatul stradal”. Proiectul prevede înlocuirea a 65 de kilometri de fire și instalarea a peste două mii de lumini LED. În aceeași zi, TUK a trimis o solicitare oficială primăriei pentru a obține mai multe informații despre proiectul implementaе. Răspunsul până acum nu a fost primit.


 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button