Cetățean activ

În liceul I. Vazov din Taraclia se planifică să se deschidă o clasă de fotbal

Federația de Fotbal a Moldovei (FMF) implementează un proiect de clase speciale în direcția de fotbal pentru 15 licee din țară. La această inițiativă dorește să ia parte și Taraclia, pentru a deschide o astfel de clasă în liceul Ivan Vazov. Dar pentru aceasta consiliul raional nu are suficiente resurse financiare.

Într-o astfel de clasă, conform proiectului, vor fi instruiți conform unui program specializat, în direcția de fotbal 25 de copii. Pe lângă studierea obiectelor școlare de bază, copiii se vor antrena de două ori pe zi. Potrivit administrației consiliului raional, „acest proiect este o alternativă excelentă pentru secțiile de fotbal pentru copii, deoarece atât instruirea, cât și antrenamentele vor avea loc într-un singur loc”.

„Copiii vor avea o nutriție echilibrată specializată, în plus, fiecare elev va primi uniforma sportivă — de vară, de iarnă și de paradă”, — spun în administrație. În cadrul programului, școala va primi echipament sportiv — 20 de mingi și o plasă, 20 de conuri, 40 de scuturi de joc și 15 scuturi de piept pentru fotbal. Dar pentru antrenori, vor fi organizate cursuri speciale pregătitoare.

O condiție necesară pentru participarea la competiție este disponibilitatea terenului de fotbal modern, cu acoperire de înaltă calitate. «În liceul Vazov este un stadion de fotbal, care după dimensiune este potrivit condiției proiectului, dar trebuie acoperit cu un strat special», — explică în administrați. „Federația de fotbal este gata să ofere liceului această acoperire, dar instituția de învățământ trebuie să-l pregătească. Aceste lucrări vor costa liceul aproximativ 40 de mii de euro ”, — clarifică consiliul raional.

Bugetul liceului nu are astfel de fonduri, consiliul raional va lua parte financiară la proiect, dar nu va putea satisface pe deplin necesitatea. «Oferim tuturor celor care doresc să devină investitori cu drepturi depline, pentru a ajuta la implementarea acestui proiect, deoarece cele mai bune investiții sunt investițiile generației în creștere», — subliniază în administrația consiliului raional.

În viitorul apropiat, va fi deschis un cont curent, unde toți doritorii vor putea transfera bani pentru implementarea proiectului-pilot.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button