Cetățean activ

Doi primari din raionul Taraclia s-au infectat cu coronavirus

Potrivit Centrului de sănătate publică al raionului Taraclia doi primari ai raionului Taraclia s-au infectat cu coronavirus. Merge vorba despre primarul satului Valea-Perjei Ivan Nereuța și primarul orașului Taraclia Veaceslav Lupov.

Potrivit medicului-epidemiolog al Сentrului de sănătate din raionul Taraclia Elena Caramalac, „ testul a fost pozitiv pentru coronavirus la primarul Taracliei, Veaceslav Lupov la 14 iulie, iar la primarul satului Valea-Perjei Ivan Nereuța la 17 iulie. Ambii sunt acasă în stare de autoizolare și primesc tratament la domiciliu ”, — spune medicul.

«Primăria Taracliei nu este închisă pentru carantină, deoarece atât primarul cât și angajații primăriei susțin că a purtat întotdeauna mască la locul său de muncă», — spune Elena Caramalac. „Încă lucrăm la Valea-Perjei, până la sfârșitul zilei va fi luată decizia de închidere a primăriei pentru carantină. Până acum, potrivit datelor primite, săptămâna trecută Ivan Nereuța a fost mai mult pe stradă și a luat legătura cu reprezentanții contractanților care efectuează lucrări de construcție pe teritoriul primăriei ”, — subliniază medicul-epidemiolog.

Ea mai spune că primarii vor rămâne acasă până când testul pentru coronavirus nu va fi negativ, după care va trebui să se autoizoleze încă 14 zile.

Reamintim, anterior cu coronavirus a fost infectat primarul orașului Tvardița Gheorghii Popov și satul Cairaclia Nicolai Caracaș. Potrivit CSP, de la începutul epidemiei în raionul Taraclia au fost infectați cu coronavirus 444 de locuitori ai raionului, inclusiv 20 de minori și 59 de medici. 353 de persoane s-au recuperat și 12 au murit.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button