Cetățean activ

În Taraclia vor distribui produsele alimentare, achiziționate pentru grădinițele orașului

Grădinițele din Taraclia sunt închise din 11 martie. La jumătatea lunii iunie primarul orașului Veaceslav Lupov a emis un ordin, potrivit căruia produsele alimentare, achiziționate pentru prima jumătate a anului, vor fi distribuite între familiile vulnerabile și cele care se află într-o situație dificilă. În Taraclia pachetele cu produsele alimentare vor primi  63 de familii.

Conform ordinului primarului, a fost creată o „comisie pentru inventariere, care evaluează starea și durata de valabilitate a perisabilului sau cu o durată de valabilitate limitată a produselor alimentare”, care a constituit un „act de a declara produse și de a distribui produse neutilizate cu perioade de depozitare sub formă de pachete sociale caritabile pentru familiile copiilor care vizitează instituțiile preșcolare și cei care se află în situații dificile. ”

În ordin merge vorba despre familiile care sunt cu patru sau mai mulți copii, familii cu copii cu dizabilități și familii social-vulnerabile. De remarcat faptul că listele copiilor sunt făcute ținând cont de produsele disponibile, iar decizia cui să le distribuie aparține conducătorilor grădinițelor.

„Ne-am uitat la capacitățile noastre, și am considerat că putem oferi un astfel de ajutor la doar 25 de copii din familii, aflate în situații dificile și familii cu patru sau mai mulți copii”, — subliniază șefa grădiniței №4 Eсaterina Ceban.

Distribuirea pachetelor se va face cu livrarea la domiciliu.

„Noi am distribuit toate resturile de produse alimentare, care se aflau în depozitele noastre. De îndată ce grădinițele vor fi deschise, noi vom achiziționa produse proaspete”, —  a precizat șefa grădiniței №3 a orașului Taraclia Natalia Mihailova.

Fiecare pungă de alimente include: ulei vegetal, făină, cereale, paste făinoase, tăiței, covrigi, fursecuri, suc, jeleu, fructe uscate, brânză și gambă congelată.

Produsele alimentare care au expirat în momentul inspecției vor fi distruse. Conform tuturor celor trei șefi de grădinițe din orașul Taraclia, au fost distruse doar ouăle de găină.

 „Încă în aprilie, ouăle de găină au fost distruse, acesta este un produs perisabil, ne-au fost aduse pe 9 martie și ne-au închis pe 11 martie”, —  a declarat șefa grădiniței №2 Valentina Tuluș.


 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button