Cetățean activТараклия

Juristul „Apă-Canal” Taraclia a devenit fiica președintelui consiliului administrativ al întreprinderii

Întreprinderea municipală „Apă-Canal” Taraclia, la 7 aprilie a angajat un nou jurist. Această funcție este acum ocupată de fiica președintelui consiliului administrativ al „Apă-Canal” Taraclia Vasilii Gaidarji.

Informațiile TUK au fost confirmate de directorul „Apă-Canal” Taraclia Afanasii Popozoglo. El a menționat, că a angajat-o la lucru pe Anna Neicovcena „pentru că întreprinderea are nevoie de avocat. Nu puteam înțelege multe documente fără jurist. Are studii în drept ”, — a subliniat directorul.

La întrebarea jurnalistului, dacă știe că Anna este fiica președintelui consiliului administrativ al „Apă-Canal” Taraclia Vasilii Gaidarji, șeful întreprinderii municipale a răspuns afirmativ, dar a precizat că „are un alt nume de familie”. „Am căutat un jurist, ea a venit, a arătat diploma și noi  am luat-o”, —  spune detaliile numirii avocatului directorul întreprinderii municipale.

Departamentul personalului pentru TUK a povestit că Anna Neicovcena a fost angajată la lucru pe 7 aprilie, prin ordin al directorului ÎM „Apă-Canal” Taraclia.

Pe 26 mai, în clădirea primăriei din Taraclia a avut loc a patra ședință extraordinară a consiliului administrativ Taraclia, președintele Vasilii Gaidarji a declarat, că în consiliul administrativ lipsește secretar. Anterior această funcție a deținut juristul “Apă-Canal”. «O propun pe Marina Dimitrieva în această funcție, are studii superioare», — spune președintele Gaidarji și continuă: «Juristul întreprinderii este propria mea fiică […], nu am studiat [legislația] privind conflictul de interese, dar mă tem, pentru ca să nu fie».

În ciuda acestui fapt, ca secretară a consiliului administrativ a fost aleasă cu majoritatea voturilor Anna Neicovcena — fiica președintelui aceluiași consiliu.

Reamintim, la 20 ianuarie, la o ședință a consiliului municipal, a fost numită o nouă componență a consiliului administrativ, condusă de consilierul independent Vasilii Gaidarji. După patru ședințe ale consiliului administrativ, la 11 martie 2020 directorul „Apă-Canal” Taraclia, Vladimir Popov, și-a dat demisia, scriind o cerere „după dorință proprie”. Sursele TUK au afirmat apoi că a făcut-o „sub presiune” din partea primarului Veaceslav Lupov și a consilierului municipal Vasilii Gaidarji. În urma directorului, a plecat și juristul întreprinderii municipale.


 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button