Cetățean activТараклия
В тренде

În Taraclia transportul public nu va merge până la 1 iunie

Traficul urban din Taraclia nu va fi reluat până cel puțin la 1 iunie 2020. Acest lucru într-un interviu acordat jurnalistului TUK a declarat primarul orașului Veaceslav Lupov.

El a menționat că „prin decizia Comisiei Situațiilor Excepționale a orașului, s-a decis suspendarea traficului de pasageri din cauza epidemiei de coronavirus.” În decizia din 17 martie a Comisiei SE este indicat, de asemenea, că limitarea va fi valabilă până la 1 aprilie.

În aprilie, Comisia SE a orașului de două ori (10 și 17 aprilie) s-a întrunit și a luat diverse decizii, dar despre traficul de pasageri în aceste protocoale nu a fost indicat nimic.

Pe 13 mai, la întâlnirea online a centrului de control și monitorizare COVID-19 din raionul Taraclia, primarul orașului Veaceslav Lupov a declarat că „decizia de a lansa transportul urban va fi luată „peste o săptămână ”.

Într-o conversație telefonică cu jurnalistul TUK primarul a spus, că până în prezent nu s-a luat nici-o decizie cu privire la transportul în oraș, „traficul de pasageri este mic, transportatorul are pierderi, nu câștigă bani nici pentru combustibil”, —  spune primarul.

Lupov a remarcat, că raioanele vecine Ceadîr-Lunga și Basarabeasca de asemenea au anulat traficul de pasageri în oraș. „Vom urmări cum vor proceda vecinii, vom evalua situația din oraș și abia atunci vom lua decizii”, — a subliniat primarul.

Reamintim că, Comisia Națională de Sănătate Publică pe 16 mai a permis reluarea transportului feroviar și rutier în traficul urban, regional și internațional, cu condiția respectării măsurilor de protecție în lupta cu infecția COVID-19.

Acum toți șoferii care efectuează rutele de transport, trebui să poarte măști și mănuși, în transport trebui să fie un dezinfectant pentru mâini și suprafețe. Cu atât mai mult, suprafețele trebuie prelucrate după fiecare rută.

În plus, numărul de persoane dintr-un vehicul urban nu trebuie să depășească 60% din locuri. Toți pasagerii trebuie să poarte măști.


 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button