Cetățean activТараклия
В тренде

Autorul cântecelor „Besmertnîi polk” și „Taraclia” a rămas fără locuință și mijloace de trai

Nicolai Dmitriev (Nicolai Besarabschii — pseudonim), autorul cântecelor „Besmertnâi polk” și „Taraclia”, locuitor al orașului Taraclia, a rămas fără locuință și mijloace de trai.  Despre aceasta jurnalistului TUK a anunțat Maria Constantinova.

Maria Constantinova, proprietară a florăriei “Ali-Art” din Taraclia, sa adresat în redacția TUK cu cererea de a vorbi despre nenorocirea, la care a ajuns autorul cântecelor „Besmertnîi polk”, „Taraclia” și „Afganistan”.

„În prezent Nicolai a fost internat în secția neurologică a spitalului raional, nu are unde să trăiască, nu are niciun mijloce de trai. Despre acest lucru mulți știu, dar nu este nimeni care să-l ajute ”, — spune Maria.

Jurnalistul TUK a  luat legătura cu Nicolai, care a confirmat, că se află în spital și va rămâne acolo încă câteva zile. El a confirmat că a rămas fără locuință și că „a rămas recent la un cunoscut”. După cum a aflat TUK, Nicolai a locuit în căminul universității „Grigore Țamblac”, ulterior a reziliat contractul din cauza dificultăților financiare.

De remarcat faptul că pentru prima dată Nicolai a scris cuvinte și muzică pentru cântarea „Besmertnîi polk”  în anul  2017. Pe „9 mai, în  Ziua Victoriei pentru prima dată împreună cu Ella Oloinic am interpretat această cântare la monumentul Maia Serebriac. Îmi amintesc cum au plâns bărbații adulți ”, —  spune Nicolai.

https://www.facebook.com/100008945290585/videos/vb.100008945290585/2101574753484014/?type=2&video_source=user_video_tab

Potrivit acestuia, pentru înregistrarea acestei cântări și-a cheltuit toate economiile, cu care a venit de la Moscova. „Am lucrat ca paznic acolo, zi și noapte am scris text și muzică. Am venit acasă și am vrut să-mi realizez visul — să înregistrez o cântare ”, — spune Nicolai și confirmă, că a asigurat drepturile de autor pentru piesa în cadrul agenției de proprietate intelectuală de stat.

Un an mai târziu Niсolai a înregistrat încă o cântare, pe care a dedicat-o orașului natal Taraclia. Pentru prima dată cântarea a fost interpretată de Ziua orașului în 2018 în prestația sa și Ella Oloinic.

„Cântarea „Afganistan” este gata, dar pentru a o înregistra este nevoie de câteva mii de lei”, — spune Nicolai. Dar, în ciuda tuturor dificultăților sale, în vocea lui se simte încrezător că o va face.

Primarul din Taraclia Veaceslav Lupov a remarcat, că știe problema lui Nicolai, dar primăria nu-l poate ajuta. „ În primărie nu sunt locuințe. Centrul comunitar funcționează doar în timpul zilei, nu-l putem lăsa acolo noaptea ”, — spune primarul. „Dacă doar din fondurile mele pot să-i aloc câteva luni de locuit în cămin, dacă îl vor acceptat acolo”, — subliniază primarul.

Președintele raionului Taraclia Ivan Paslari după ce a aflat despre ce s-a întâmplat cu Nicolai, a remarcat „că va încerca să-i găsească un loc de muncă”. Peste câteva zile Nicolai va fi externat din spital. Dacă i se va acorda ajutor imediat – nu se știe.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene

Добавить комментарий

Back to top button