Cetățean activ
В тренде

Noaptea, strada, farmacia. Unde este lanterna?

O săptămână în urmă, pe 7 februarie, primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, deputatul parlamentului partidului “ȘOR”,  Reghina Apostolov, în prezența camerelor de televiziune și a susținătorilor săi, au anunțat oficial lansarea proiectului de iluminare a orașului. Prima lanternă LED a fost atașată solemn la un stâlp din apropierea microraionului centrului medicilor de familie ai orașului. Peste o săptămână după anunțul oficial al lansării proiectului, pe strada Kotovschi nu este lumină stradală, nu este nici lanterna .

Pe strada Kotovschi, în zona centrului medicilor de familie din Taraclia, la 8 seara este întuneric, de chiar îți scoți ochiul. Deși o săptămână în urmă, aici, în prezența camerelor de televiziune, deputatul parlamentului partidul “ȘOR” Reghina Apostolov și primarul orașului Veaceslav Lupov au anunțat solemn lansarea unui proiect privind iluminarea stradală în toată Taraclia. Sub aplauzele celor prezenți, a fost instalată  lanternă LED.

Conform surselor TUK.MD, această lanternă a fost scos imediat după ceremonia oficială. Echipa de filmare a plecat ieri, pe 12 februarie, seara, pe strada Kotovschi, unde a fost instalată lanterna — întunericul complet împrăștie doar lumina de la ferestrele apartamentelor și a felinarului vechi, care se aprinde pe vreo  cinci secunde și se stinge. Unică doamnă al blocului, pe care am întâlnit-o pe stradă, a povestit pentru TUK.MD, că despre lansarea proiectului de iluminare în microraionul său aude pentru prima dată.

Video

— Dar lumina a ars macar acolo?

— Acolo nu, de multă vreme acolo nu este lumină. La noi, doar acest bec arde, uneori se aprinde uneori nu se aprinde. Dar acolo nu a fost lumină, dacă sincer eu nici nu sunt la curent că acolo s-a fixat o lanternă. Eu dimineața devreme plec la serviciu,  seara vin, este întuneric și eu nici nu ajung până acolo să fiu sinceră.

— Aa, pe acolo nu treceți, da?

— Nu, eu aici fac doi pași, și într-un fel nici nu sunt la curent chiar sincer, s-a pus sau nu s-a pus lanterna acolo.

— Dar totuși, ați fi observat cred că dacă s-ar fi instalat!

— Ei dacă s-ar fi instalat, atunci sigur că s-ar aprinde, și ar fi luminat. Dar așa, e întuneric și întuneric , сum a fost așa și a rămas.

La solicitarea de a răspunde la întrebări pe telefon Veaceslav Lupov a refuzat, menționând, că răspunsurile vor fi obținute în urma unei cereri oficiale.

Reamintim, că pe 7 februarie, în Taraclia, a avut loc lansarea oficială a proiectului de iluminare a orașului Taraclia. În aceeași zi, TUK.MD a trimis o solicitare oficială primăriei  orașului, pentru a obține mai multe informații despre acest proiect. Răspunsul nu este primit.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button