Cetățean activТараклия
В тренде

Peste 4 milioane de lei din fondul rutier au fost economisiți de consiliul raional Taraclia. Pe ce plănuiesc să cheltuie banii?

Departamentul de construcții și facilități comunale din raionul Taraclia raportează despre economisirea a peste patru milioane de lei din fondul rutier. Acest lucru a fost posibil datorită achizițiilor publice anterioare și licitațiilor. Drept urmare, alte cinci obiecte vor fi reparate dacă consilierii raionului vor aproba acest plan.

În legătură cu economiile bănești rezultate din achizițiile publice în valoare de 4 milioane 232 mii lei, departamentul de construcții din raionul Taraclia propune să repare încă cinci obiecte.

Este vorba despre construcția trotuarelor de pe strada Dimitrova până la strada Fontannaia, cu o lungime de 238 de metri și o lățime de 1,8 metri.

De asemenea, departamentul propune amenajarea trotuarelor de 190 de metri lungime și 1,5 metri lățime de-a lungul străzii Karl Marks și de a repara intrarea  către clădirea administrativă a consiliului raional pe drumul L646. Pentru acestea sunt planificate circa 700 de mii de lei.

решение совета от 5 июня 2020 года

Alți 135 de mii de lei vor fi cheltuiți pentru revizuirea autostrăzii L648 din satul Hîrtop din raionul Taraclia, pe același drum intenționează să construiască trotuar și ieșiri la două intersecții.

Aproape trei milioane de lei consiliul raional va cheltui pentru acoperirea continuă a stratului de beton de asfalt de pe autostrada L642 (strada Cebanova). În total, sunt necesare aproape cinci milioane pentru repararea acestei străzi, cele două milioane rămase, conform informațiilor de la departamentul de construcții, vor fi alocate din fondul rutier din 2021.

Jumătate de milion de lei vor fi alocați satului Valea-Perjei pentru revizuirea autostrăzii L640. Acolo intenționează să pună un strat de asfalt continuu.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button