Cetățean activ
В тренде

Repararea blocului alimentar, plățile pentru tinerii specialiști și deschiderea unui grup preșcolar în Aluat. Pe ce s-au mai alocat banii din bugetul raional al Taracliei

Ieri, 20 ianuarie, consilierii consiliului raional au precizat bugetul raional și au distribuit transferurile primite cu destinație specială. Sau distribuit fondurile, formate la sfârșitul anului și o parte din componenta raionului. Pentru ce sunt alocați banii din bugetul raional, citiți în  materialul TUK.

În raion au fost primiți bani „vizați” în sumă de 1 milion 53 mii lei. Potrivit aplicației ministerului finanțelor, 341 mii 700 lei — pentru complexul de învățământ general (gimnaziu — grădinița) Aluatu pentru deschiderea unui grup preșcolar suplimentar, 40 mii lei pentru școala de sport din Taraclia pentru achiziționarea de echipamente sportive, puțin mai mult de 170 mii lei pentru plățile către tinerii specialiști ai departamentului de educație, încă 300 de mii de gimnaziului din Taraclia pentru construcția unei săli de sport și 200 de mii de lei pentru reparația capitală a blocului alimentar în liceul din orașul Tvardița.

Din componența raionului, consilierii au alocat puțin mai mult de 35 de mii de lei pentru cheltuielile de transport pentru profesori, 20 de mii de lei pentru studenții de liceu în căminul Taracliei și 100 de mii de lei pentru gimnaziului Generalului I. Inzov pentru documentația tehnică pentru participarea la proiectul „Sprijinirea și abilitarea drepturilor și a posibilităților cetățenilor din regiunea de dezvoltare a Sudului”.

https://www.facebook.com/tuk.md/videos/1048207055536685/

Dintre restul banilor raionului, formate la sfârșitul anului, casei de cultură a raionului au fost alocați mai puțin de 39 de mii de lei pentru achiziționarea mobilei pentru dotarea sălii de ședințe, puțin mai mult  32 de mii de lei pentru plata salariilor angajaților complexului de sănătate și educație fizică pentru decembrie și 24 de mii de lei pentru a plăti salariu personalului taberei „Ciaica”.  Parțial raionul acoperă cheltuielile de  alimentare a copiilor din familii cu venituri mici din instituțiile de învățământ în sumă de 60 de mii de lei. În plus, consilierii au alocat remunerații personalului didactic de sprijin în valoare de mai puțin de 1 milion de lei și 135 mii de lei pentru deservirea centrelor de resurse.

Potrivit șefului departamentului de finanțe al raionului Taraclia Larisa Puсal, până în prezent “din fondul de salarii au fost plătite doar 5 milioane  246 mii lei, din care pentru educație au fost plătite 3 milioane 965 mii lei. [Până la sfârșitul lunii ianuarie] a rămas de achitat încă 3 milioane de lei — acesta este salariul angajaților din opt școli din raion ”- precizează Pucal.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button