Cetățean activ
В тренде

Vizita cultural-virtuală în Taraclia. Biblioteca raională implementează un proiect multicultural

La 8 septembrie, biblioteca publică raională din Taraclia a organizat și a efectuat o vizită cultural-virtuală în centrul bulgarilor din Moldova în cadrul proiectului „Legături interculturale — societate unită”. El este finanțat de Uniunea Europeană, de către Fundația Konrad Adenauer și este implementat simultan în cinci biblioteci din orașele: Taraclia, Râșcani, Telenești, Comrat și Soroca. Proiectul include ca parteneri tocmai acele raioane, în care trăiesc compact reprezentanții unui grup etnic sau al unei naționalități.

Proiectul are scop să încurajeze dialogul multicultural și să promoveze valorile democrației Europene între cele cinci raioane pentru a armoniza coexistența interetnică a diferitelor naționalități: moldovenească, ucraineană, găgăuză, bulgară, rusă și romă.

În plus, proiectul include studiul istoriei, tradițiilor, culturii și obiceiurilor grupurilor etnice care trăiesc în Republica Moldova. „Acesta este unul dintre cele mai interesante și provocatoare proiecte pe care le-am avut vreodată. Și, desigur, cunoașterea culturii și tradițiilor oamenilor de alte naționalități este absolut esențială. Acesta este al zecelea proiect implementat de biblioteca noastră, care implică și copii cu vârsta de peste 14 ani ”, — declară directorul bibliotecii publice a raionului Nadejda Tanova

Moldova — este o țară unică, are dimensiuni mici, dar foarte frumoasă nu numai pentru peisajele sale, ci și bogată în diverse culturi naționale și etnice. Vizita culturală în orașul și raionul Taraclia poate fi vizualizată aici.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button