Cetățean activ

Transportul urban din Taraclia încă nu este disponibil. Nimeni nu rezolvă problema

Redacția TUK nu încetează să primească reclamații din partea locuitorilor orașului, că transportul urban din Taraclia încă nu este disponibil. Oamenii trebuie să ajungă de la marginea inferioară la Centrul de sănătate și spital, pe jos sau cu taxiul. Când problema transportului urban va fi soluționată TUK nu a putut afla. Despre aceasta nu vorbesc nici primăria, nici consilierii, nici primarul.

Anterior TUK a scris că, începând cu 4 iulie, circulația transportului urban a fost oprită, în ciuda faptului că consiliul orășenesc a alocat subvenții transportatorului în sumă de 30 de mii de lei ca sprijin în timpul pandemiei coronavirusului.

Au trecut 20 de zile de atunci. Jurnalistul TUK a decis să-i întrebe pe consilierii orașului, dacă s-au adunat pentru a rezolva această problemă. La apelurile și mesajele jurnalistului președintele fracțiunii PSRM din consiliul orășenesc Ruslan Caireac nu a răspuns.

Colegul său de partid, membru ai comisia consultativa pentru transporturi Stepan Berov a subliniat, că „nimeni din primărie nu i-a adunat cu privire la transportul urban”. De asemenea, el a precizat, că „problemele cu transportatorul ÎI „Gherghi Serghei” au început cu mult timp în urmă. Încă atunci când Serghei Filipov era primar, am propus de a lua un credit de 1,5-2 milioane de lei, să achiziționăm mai multe unități tehnice și să lansăm transportul municipal. Dar atunci, primarul a prelungit contractul cu transportatorul «, — spune Berov.

Președintele fracțiunii al partidului “Șor” din consiliul orășenesc Elena Zibili la întrebările jurnalistului a refuzat să răspundă. La întrebarea dacă se rezolvă problema transportului urban în consiliu, Zibili a răspuns — „sunați primarul”.

Veaceslav Lupov la apelurile jurnalistului nu a răspuns. Notăm, potrivit Centrului de sănătate publică, primarul s-a îmbolnăvit de COVID-19, se află acum în concediu medical și cine funcționează ca primar al Taracliei în această perioadă, nimeni din primărie nu a putut răspunde.

Vă reamintim, mai devreme, pe 4 iunie la ședința consiliului orășenesc consilierii au luat o decizie de alocare a subvențiilor către transportatorul ÎI „Gherghi Serghei” în valoare de 30 de mii de lei pentru sprijin în timpul pandemiei coronavirusului. În cadrul aceleiași ședințe, primarul din Taraclia Veaceslav Lupov a explicat, că „transportatorul suportă pierderi, nu câștigă bani nici pentru combustibil. Unii dintre șoferi s-au concediat. Nu pot face față și cer subvenții de la primărie ”, — a prezentat situația primarul.

“Le-am alocat la dispoziție câte o tonă de combustibil pe lună până în septembrie, până când s-a termina această pandemie. În caz contrar, la un moment dat ei vor opri [activitatea]. Dar noi încă  nu avem transport municipal. Sper că va fi anul acesta ”, — spune primarul din Taraclia Veaceslav Lupov la ședința de consiliu.

El a mai spus că contractul dintre primărie și transportatorul ÎI „Gherghi Serghei” a fost semnat până la sfârșitul anului 2020.

La o săptămână după ședința consiliului, primăria Taraclia a transferat prima tranșă în valoare de 10 mii de lei antreprenorului ÎI „Gherghi Serghei”. Despre aceasta TUK a fost informat de către departamentul de contabilitate al primăriei Taraclia.

Și trei săptămâni mai târziu, transportatorul a depus o cerere la primărie pentru a-și încheia activitățile.


Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Cetățean activ. Învață. Participă. Decide” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Добавить комментарий

Back to top button